TLLC  

de sleutel naar je innerlijke (kern)kracht Hallo ik ben Johanna van der Graaf- Boensma. (10-02-1965)

ik ben getrouwd en samen hebben we drie volwassenen kinderen. 

Ik werk als PO-er (persoonlijke ondersteuner) in de gehandicapten zorg en begeleid hier mensen met een verstoring in het verstandelijke deel van de mens, en vandaar uit vloeiend het moeilijk verstaanbaar gedrag wat hierbij kan horen. Vanuit deze werkervaring met jongeren, jongvolwassen en de oudere mens met een ( licht) verstandelijke stoornis en of lichamelijke beperking heb ik veel ervaring en Kennis opgedaan wat betreft het rugzakje die vaak bij hun verstandelijke verstoring kunnen horen, bv ADHD, Autismespectrumstoornis (ASS) enz. 

Als TLCC therapeut (lichaam communicatie couch) werk ik vanuit mijn gevoel en innerlijke wijsheid, met mijn opgedane kennis doormiddel van trainingen ?opleidingen en vanuit mijn praktijk ervaring. 

Ondersteun, couch en begeleid ik mensen via de TLLC methode. 
De TLCC methode is voor ieder mens geschikt. Waarom? Als TLCC therapeut maak ik contact met de ziel en het lichaam en het maakt niet uit of je een verstandelijke en of een lichamelijk beperking stoornis hebt, ik werk via het gevoel van ieder mens. Dus het innerlijke van de mens het gevoel, je IK. 

Hierdoor heb ik veel ervaring en kennis van ADHD, Autismespectrumstoornis (ASS), Hoog gevoeligheid, Gilles the LA Tourette, angststoornissen, gedrag en ontwikkelingsstoornissen, patronen, verslavingen en depressie, waar de mens jong en oud mee te maken kan krijgen en ook hier voel ik in en bereik de mens die gevangen zit in zijn beperking.
Ik Leer, coach en begeleid  kinderen, (jong)volwassenen en ouderen (weer) naar hun eigen gevoel. weer te luisteren naar hun lichaam, emoties en hun eigen behoeftes. De emoties die ze voelen te gaan uiten. Dit via hun tranen, stem, tekenen en schrijven  of wat hier voor nodig is om deze emoties in beweging te krijgen en uiteindelijk deze beweging te behouden. Dit door (weer) naar hun lichaam te leren luisteren te voelen wat het lichaam jou verteld. deze gevoelens te uiten zodat er geen stilstand meer in het lichaam hoeft te ontstaan. ook couch ik deze cliënten hoe ze zich zelf veilig kunnen houden in iedere situatie waarin ze terecht kunnen komen ( preventief)

In 1996 is mijn reis begonnen in de alternatieve geneeswijzen en gezondheid. 

Toen mijn zoon de leeftijd vier jaar had sliep hij weinig tot niet,werd hierdoor onrustig, ongelukkig en druk, zelf kon Ik er de vinger niet opleggen wat er aan de hand was. Maar  één ding was zeker ik wilde mijn kind géén rustgevende middelen geven.

Een vriendin verwees me door naar een voetreflexologe. Tijdens deze behandeling zat mijn zoon anderhalf uur stil op behandelstoel, ik was zo verbaasd, mijn zoon die normaal nog geen twee minuten stil kon zitten. Tijdens de behandeling kwam er uit dat hij een suiker allergie had en daar erg druk van werd en ander gedrag liet zien. Gedaan wat voor mijn zoon het beste was, (toegevoegde) suikers weg laten en homeopathie voor de klieren. Mijn zoon werd met de week rustiger , sliep weer de nachten door, Werd hij weer een vrolijk, ondernemend kind. Van een jongetje dat volgens anderen ADHD/gedragsproblemen had,  bleek het uiteindelijk een jongetje dat een voeding/luxe probleem had. Dit heeft mij zo getriggerd, dat ik mij in voetreflexologie  ging verdiepen en uiteindelijk hiervoor mijn diploma haalde.

Daarna kwam ik in aanraking met Transfigura (wat uiteindelijk TLCC werd, zie tab pagina).  Dit was voor mij de volgende stap om mij meer te verdiepen in gezondheid en de (zelf genezende) kracht van het lichaam. Ik ben bij de Energiediamant/Karin Walda (  https://karinwalda.nl/Welkom-bij-KarinWalda-nl/  )   de opleiding gaan doen. Mijn gevoel was zo sterk dat ik het moest gaan doen, deze opleiding volg ik nu toe nog steeds. (Ik heb mijn diploma dit jaar 2020 mogen ontvangen.) Waarin vele veranderingen plaats vonden in mijn lijf. Ik overwon allergieën, angsten en ziekten. Trauma`s uit mijn jeugd ging ik verwerken. Ik leerde mijn gaven/kwaliteiten kennen, begrijpen en accepteren. Ik heb geleerd dat als er patronen vastliggen in je lijf , je ze op eigen kracht kunt veranderen , Dit is keihard werken aan jezelf, maar het leverde mij ontzettend veel op. Ik leerde te communiceren met mijn lijf, luisteren naar mijn gevoel. Dat iedere signaal die het lichaam uitzendt een betekenis heeft. bv: hoofdpijn, eigenlijk zegt het hoofd stoppen, mijn hoofd is overbelast, Ik wil rust. Door veel mensen wordt dit al vervelend ervaren en nemen dan een pijnstiller.  Negeren dan het signaal van het lijf. Dan kan het stukje komen dat het lichaam een ander signaal gaat sturen bv migraine, je wordt dan letterlijk en figuurlijk uitgeschakeld. Je moet rusten, omdat het lichaam dit nodig heeft.