TLLC  

de sleutel naar je innerlijke (kern)kracht.
Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de GEEST (latijn spiritus) betreffen. het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met Religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Ik hoor en lees zo vaak ik ben spiritueel. Maar daarin proef ik soms ook een afscheiding. Ik ben al verder ontwikkeld. De anderen staan nog maar in hun kinder ontwikkeling. Er worden groepen gecreëerd. Je moet er bv voor geleerd hebben om bij een spirituele groep te horen Enz enz. Oordeel en veroordeling en afscheiding worden er gecreëerd. Er worden moeilijke termen gebruikt.  Terwijl voor mij spirituele ontwikkeling, bewustzijn, innerlijke groei, juist is hou het simpel.    Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.    Spiritualiteit is en mag toegankelijk zijn voor iedereen.    wanneer mensen de keuze maken om zich innerlijk te gaan ontwikkelen op vele vlakken. Op weg naar een hogere bewustzijn.  
   Er wordt vaak gezegd zij/hij is een oude ziel. wat bedoelen ze met een oude ziel. Deze ziel heeft al vele levens doorleeft en meer innerlijke zielenervaringen opgedaan, ze zijn verder dan een jonge ziel in zijn of haar spirituele ontwikkeling,innerlijke groei en bewustzijn.    Maar dit neemt niet weg dat ze allebei als mens de keuze kunnen maken om zich spiritueel te Her-IN -eren van wat ze allemaal geleerd hebben vanuit hun vorige levens.    Nieuwe lessen/leermomenten krijgen om er van te leren en verder te kunnen ontwikkelen.    In het leven dat ze nu leven en voor gekozen hebben.  Het is juist de bedoeling dat de oudere ziel met zielen ervaringen de jonger ziel onderricht, bewust maakt en naar een hoger level coach.    En niet afwijst omdat ze nog niet bewust zijn.    Ook zielen met meerdere zielenlevens/ervaringen kunnen ook nog niet bewust zijn. En daar kunnen ze dan de jonger ziel voor nodig hebben om hen juist weer bewust te maken vanwaar het allemaal omdraait.  
   Net als kinderen die naar school gaan die hebben ook een lerares nodig om van te leren zodat ze een klas hoger kunnen gaan, daarin heeft het kind ook de keus, ga ik investeren in mijzelf en ziet het doel voor ogen van wat ze wil bereiken, of ze verzet zich en levert strijd en het pad duurt langer om het doel te bereiken.    Dat is de keuzevrijheid die ieder mens heeft.  Ook de lerares leert van de kinderen, dat ieder kind uniek is en een bepaalde manier van leren/ontwikkelen heeft, ieder in zijn of haar eigen tempo leert.
Zij leert van de kinderen om flexibel te zijn,maar ook om in haar kracht te gaan staan.
   Of ze weigert de hierin verscholen lessen te leren.    
   Vanuit mijn gevoel zijn we hier juist op aarde om elkaar bewust te maken,waarom we hier op aarde zijn. Dat we van elkaar mogen leren, elkaar bewust mogen maken. De zielen met meer zielen ervaringen mogen leren van de jongere zielen. En de mensen met jongere zielen ervaringen mogen leren van de mensen met meer zielen ervaringen. Het is een uitwisseling van energie en het is juist de bedoeling dat dit gebeurd en plaats vind. We mogen allemaal groeien, onszelf spiritueel ontwikkelen en het bewustzijn ontwikkelen. Het maakt niet uit waar je zit in je zielenlevens, we mogen het samendoen.    Vanuit onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde geeft de ziel wat ze nodig hebben, niet wat ze willen.  
   Spiritueel leren, bewust worden, ontwikkelen en zijn, houd nooit op.    Als het wel zo is dan hoef je niet meer terug naar aarde om als mens je zielenervaringen op te doen.    Dan ben je klaar met je zielenreis,maar onthou,ook jij begon je reis ooit als een jonge ziel en jij had ook een oudere ziel nodig om jou te coachen naar een hogere bewustzijn.  
   Johanna van der Graaf. <3